Left Hand

En blog for alle kæledyrs elskere

Kan man have dyr og hønsehuse inde i byen?

Med et hønsehus kan du sagtens have høns de fleste steder (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Med et hønsehus kan du sagtens have høns de fleste steder (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Efterhånden har begrebet Urban Gardening taget til i det danske, og folk bygger urtehaver, bede på taget af bygninger og lever af egne grøntsager – midt inde i det pulserede byliv. Men kan man det? Og er næste skridt mon, at man også skal have dyr på altanen?

Svaret er ja! Eller man kan i hvert fald godt have en høne eller to i gårdhaven. Faktisk er det efterhånden mere og mere almindeligt. På den måde er der friske æg, som man selv har dyrket. Og man kan så spise hønen på et tidspunkt.

Hvad kræver det?

Men det kræver dog lidt at holde høns i egen have. Jo flere høns, desto mere kræver det. Og man skal helst have 3 høns, så de har hinanden at holde med selskab. Derudover er det vigtigt, at de får frisk vand og korn hver dag. Det vil sige, at selvom du måske holder dem i din gårdhave i den anden ende af byen, så er du – eller en anden – nødt til at kigge til hønsene hver dag og samle de æg, der nu engang er.

Derudover kræver det plads. Udover selve hønsehuset hvor hønsene sover og lægger æg, skal de også have en gård, hvor de kan gå rundt og pigge i jorden og nyde den friske luft. Det kan godt kræve meget plads, så hvis I kan være flere omkring at have høns, er det at foretrække.

Desuden er der flere forholdsregler at tage, når man holder høns i byen. Rotter kan nemt tiltrækkes f.eks., og luften, som hønsene indånder, er måske ikke lige så frisk som ude på landet.

Når det er sagt, er det også rigtig dejligt at kunne få sine egne friske æg fra de høns, som man har passet og plejet. Og det er billigt at holde høns, både i forhold til mad, og når I indkøber hønsehuset. Og hønsene har det fint, så længe de får rent hø, frisk vand og frisk luft.

Se hvad I har af muligheder for at få høns i egen have lige her

Se mere her:

Fuglefoder – en tak for sommerens soundtrack

Inviter mejserne ind i haven med fine mejsekasser

Share

Leave a Reply