Left Hand

En blog for alle kæledyrs elskere

Hunde diarré kan skyldes allergi eller sygdom

Hundelegetøj (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Hold din hund sund og rask og fri for allergi (foto: petworld-vet.dk)

Hvorfor en hund pludselig udvikler diarré kan være svært at svare på. Der kan være flere årsager til det, men den hyppigste årsag er i forbindelse med foderintolerance, hvor du selv kan være med til at afhjælpe din hunds trængsler. Men da der kan være andre årsager, som kun kan behandles medicinsk, bør man altid få årsagen udspecificeret hos en dyrlæge, før man går i gang med behandlingen. Ved at svare på dyrlægens spørgsmål, kan det oftest være nok til diagnosticering.

Hunde diarré ved foderintolerance

I de tilfælde, hvor du selv kan afhjælpe din hunds problemer med diarré, opstår diarréen pludseligt. Dog skal man være opmærksom på, at behandlingen kan være en anden, hvis din hund er enten meget ung eller meget gammel – eller hvis den lider af for eksempel sukkersyge, dårligt hjerte eller nyrer samt kronik diarré.

Hvis behandlingen skal ske gennem foderskift, er der specialudviklet flere fodervarianter, som fokuserer på de hunde, som lider af foderintolerance. De forskellige produkter har forskellige virkemidler, men skåner i korte træk tarmsystemet og er derfor også velegnet til de hunde, der ikke lider af allergi, men i stedet lider af sarte tarme. Royal Canin, Eukanuba og Hill’s Science Plan har alle et produkt, som afhjælper diarré. Produkterne har samtidig andre gavnlige sidevirkninger. Royal Canin Fibre Response modvirker også fiber responderende colitis og forstoppelse. Eukanuba Intestial er ekstra skånsomt for fordøjelsessystemet og er velegnet til alle hunde, der lider af sart mave. Hill’s Science Plan har varianten Diet I/D, som afhjælper en følsom mave. Et større energiindtag, men mindsket foderindtag, afhjælper akut diarré, forstoppelse og andre fordøjelsesproblemer. Samtidig indeholder foderet et højt antal af antioxidanter og mange små fibre, som letter fordøjelsesprocesserne og stabiliserer tarmfloraen.

Det er dog altid en god idé at tale med dyrlægen før en behandling påbegyndes.

Behandl hunde diarré i dag

Læs om allergi hos hunde her:

Google disse tre ord og find et svar: Allergi hund medicin

Hunde kan også være allergikere

Share

Leave a Reply