Left Hand

En blog for alle kæledyrs elskere

Har din hund fået tynd mave så læs med her

Giv hunden foder mod maveproblemer (foto petworld-vet.dk)

Giv hunden foder mod maveproblemer (foto: petworld-vet.dk)

Hvad du selv kan gøre, hvis din hund får tynd mave

Det er ingen, der bryder sig om at være syge. Heller ikke din hund. Og hvis din hund har fået tynd mave, kan det være en ubehagelig oplevelse for alle parter! Ikke kun fordi det lugter dårligt og sviner, men også fordi du gerne vil hjælpe din hund. Har din hund fået diarré, så er der faktisk nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at hjælpe den. Hvis din hund stadig er hvalp eller er meget gammel, så skal du dog søge hjælp hos en dyrlæge. Det samme gør sig gældende, hvis du ved, at din hund lider af tarmsygdomme. Er din hund derimod normalt sund og rask, så kan du gøre noget med det samme.

Grunden til tynd mave skal findes i tarmsystemet. De muskler, der skulle samarbejde om at få maden bearbejdet gennem tarmen, arbejder ikke sammen. Det kan skyldes noget hunden har spist. Det betyder, at maden kommer igennem tarmene for hurtigt og at de næringsstoffer og den væske, der skulle optages i tarmen ikke bliver optaget. Derfor gælder det om at få stoppet sygdommen hurtigst muligt, så hunden bliver mindst muligt drænet for nærring og væske.

Tarmene kan i langt de fleste tilfælde godt hele sig selv igen. Men for at kunne det, må de have ro. Derfor skal hunden forholdes fastende i op til et døgn. Hvis hunden vejer mindre end 10 kg, så kontakt da din dyrlæge for at aftale, hvor længe hunden kan tåle at være fastende.

Når fasten er overstået skal hunden på skånekost. Det skal den, fordi hunden vil mangle nærring og ikke mindst væske efter at have haft tynd mave. Du kan selv lave skånekost til at din hund eller du kan købe noget, der er særligt skånsomt. Det vil tage op til en uges tid, før hunden er helt på toppen igen. Huske at skifte gradvis over til den almindelige kost, så overgangen for din hund bliver så smertefri, som muligt.

Læs mere om diarré hos hunde og skånekost her

Læs mere om hundem ed dårlig mave her:

Hund med tynd mave kan helbredes

Hunde med diarre trives ikke

Share

Leave a Reply